arrow_back

Een verbindend vuurtje om mensen een warm hart toe te dragen


Het Oranje Fonds is een actie gestart om verbinding zichtbaar te maken. Als symbool om mensen een warm hart toe te dragen, kun je gratis een raamsticker van een vlam aanvragen. Bij Verpleeghuis Oudshoorn heeft de vlam al een plekje gekregen.

“Het is een heel zwaar jaar voor velen, maar het heeft ons ook laten zien hoeveel mensen bereid zijn iets voor een ander te doen. Maar daar staan de tijdlijnen niet vol mee”, zegt Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds. Vanuit veel mensen is de bereidheid om iets te doen groot, maar weten ze niet hoe ze iets kunnen bijdragen. Daarom heeft het Oranje Fonds de vlam bedacht.

De vlam is een symbool van ‘warmhartigheid’. Het geeft licht in de duisternis en straalt warmte uit. “Door zo’n raamsticker aan te vragen kunnen mensen uitdragen dat niemand er alleen voor moet staan in onze samenleving. Zo vestigen we aandacht op een positief collectief gevoel. Als iemand langs jouw raam loopt die diezelfde sticker heeft hangen, weet diegene: daar woont iemand die er net zo over denkt als ik. Dat creëert verbondenheid.”

Verpleeghuis Oudshoorn doet ook mee aan de actie en heeft bij de ingangen van Verpleeghuis Oudshoorn en bij een aantal kantoren een vlam voor het raam geplaatst. “Met deze vlam willen we laten zien dat we de ander een warm hart toedragen”, laat het verpleeghuis op Facebook weten.

Zelf meedoen? Via deze pagina kun je gratis een vlam aanvragen, zodat je deze op jouw raam kunt plakken.



Reacties