arrow_back

Eerste gezamenlijke bijeenkomst VOA en ZZP Nederland


Op donderdag 4 november organiseerden de zzp-werkgroep van de VOA en ZZP Nederland samen voor het eerst een bijeenkomst voor leden van beide organisaties.

Deze lunchsessie vond plaats in het iFlow Ondernemingshuis en was ter kennismaking, informatie en inspiratie. Het onderwerp van de bijeenkomst was ‘samenwerken met andere zzp’ers’. Bij de aftrap waren zowel de voorzitter van de VOA (Elles in ’t Veld) als de voorzitter van ZZP Nederland (Frank Alfrink) aanwezig.

Frank Alfrink vertelde over de gevolgen van de wet DBA. Deze wet moest duidelijkheid scheppen in de arbeidsrelatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, maar heeft nogal wat ongewenste neveneffecten. ZZP Nederland heeft ideeën over hoe het beter kan, en voert daarvoor lobby in Den Haag. #RECHT advocaat Berry van Lammeren legde uit hoe je verstandig afspraken maakt tussen jou en een andere zzp’er. Door zaken als betaling, geheimhouding, intellectuele eigendomsrechten en toepasselijk recht vast te leggen in een contract, dek je je in voor juridische risico’s. Esther Visser, van Papilio Organisatieadvies, vertelde over haar ervaringen met samenwerken met andere zzp’ers. Zij benadrukte de voordelen van het bundelen van de krachten: professionaliteit, flexibiliteit, beter inspelen op de markt en vooral: meer impact. Ook haar advies luidde: voorkom misverstanden en maak afspraken.

Voorzitter van de VOA zzp-werkgroep Riëtte Bol kijkt uitermate tevreden terug op de bijeenkomst. "De opkomst was super en ik kreeg van de deelnemers te horen dat ze echt geholpen waren met de kennis en ervaringen die werden gedeeld. Wij zijn van plan om dit soort activiteiten met ZZP Nederland twee keer per jaar te organiseren, om de zzp-gemeenschap te verbinden en versterken!"

Op de foto: Frank Alfrink, voorzitter ZZP Nederland en Elles in ’t Veld, voorzitter VOA. 

foto VOA en ZZP Nederland.jpg



Reacties