arrow_back

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn


Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Na jaren van dakloosheid ontvangt de eerste deelnemer van Housing First in regio Holland Rijnland op donderdag 25 november 2021 de sleutel van zijn eigen huis. Zijn huurwoning in Alphen aan den Rijn ontvangt hij via Housing First van LIMOR. Met de sleutel van het eerste huis is Housing First in de regio Holland Rijnland officieel van start gegaan.

“Ik ben heel dankbaar voor deze kans en samenwerking”, zegt hij glunderend terwijl hij zijn sleutel in ontvangst neemt. Eindelijk een eigen plek waar hij zich kan terugtrekken en zijn familie kan ontvangen. Wat voor vele mensen zo gewoon is, is voor mensen zonder vaste verblijfplaats vaak onbereikbaar. Kimberley, begeleider bij LIMOR: “Dat wij hem mogen ondersteunen in het terugkrijgen van deze basisbehoeften waar iedereen recht op heeft, vind ik heel dankbaar werk.”

Samenwerking in de strijd tegen dakloosheid

Met Housing First streeft LIMOR in de regio naar het succesvol beëindigen van dakloosheid in de regio. Housing First in regio Holland Rijnland is een samenwerking tussen LIMOR, de gemeenten in de regio Holland Rijnland en o.a. woningcorporatie Woonforte. Woonforte biedt de woningen aan LIMOR. De deelnemers huren de woning wel zelf direct bij Woonforte. De deelnemers worden door LIMOR intensief begeleid en krijgen ondersteuning op verschillende leefgebieden.

Vertrouwen in het verder oplossen van dakloosheid

LIMOR heeft alle vertrouwen in de samenwerking met de gemeente en de woningcorporatie en hoopt Housing First in de regio Holland-Rijnland in de toekomst verder uit te breiden om zo nog meer mensen zonder eigen (t)huis te helpen aan een huis en te begeleiden naar een zelfredzaam bestaan.Reacties

Locatie