arrow_back

Eigen beheer hertenkamp Bospark van de baan


Wethouder Leo Maat heeft na de emotionele raadscommissievergadering over de toekomst van de kinderboerderij in het Bospark alsnog besloten om met een ander voorstel te komen. Dit bleek naar aanleiding van vragen van Robert Blom (Nieuw Elan).

Tijdens de raadscommissievergadering over de financiën van de gemeente Alphen aan den Rijn heeft raadslid Blom vragen gesteld over de gang van zaken rond de Alphense kinderboerderijen (SAK). In alle stukken wordt namelijk nog steeds gesproken over sluiting van kinderboerderij Bospark in combinatie met overname door de gemeente van de hertenkamp.

Wethouder Leo Maat meldde dat het gaat om de kruising van verschillende stukken waardoor overal nog altijd de oude nota met het gewraakte voorstel staat. "Het is heel simpel", aldus Maat. "Er komt een aangepast voorstel. Het punt is dat we nog in overleg moeten gaan met SAK over het vrijmaken van het geld."

De kinderboerderijen hebben een jaarlijks financieel tekort en vragen daarom om meer subsidie. De gemeente wilde dit oplossen door de kinderboerderij Bospark te sluiten en zelf het beheer over de hertenkamp op zich te nemen. Vrijwel alle politieke partijen zijn het hier niet mee eens.



Reacties

Locatie