arrow_back

Even voorstellen: dit is André de Jeu, lijst 1 plaats 1


André de Jeu is een geboren en getogen Alphenaar. Hij is vooral bekend door zijn relatie met de lokale sport in het algemeen en waterpolo in het bijzonder. Als speler en later als teammanager en coach maakte hij alle successen van AZC mee. De Jeu vindt dat Alphen trots kan zijn op wat er allemaal is, maar dat vrijwilligers wel beter gesteund en evenementen beter gepromoot kunnen worden. Hij is sinds 2010 raadslid en fractievoorzitter voor Nieuw Elan.

De Jeu is directeur van Vereniging Sport en Gemeenten, een koepelorganisatie die gemeentelijke belangen op het gebied van sportbeleid behartigt bij de rijksoverheid en bij partners zoals NOC*NSF. Verder ondersteunt hij met VSG gemeenten bij de integrale vormgeving, ontwikkeling en uitvoering van sport- en beweegbeleid en accommodatievraagstukken in het sociaal domein. André de Jeu studeerde Politicologie aan de VU in Amsterdam.

Burger centraal

Met de uitkomsten van politiek heb je elke dag te maken. Met kleine en grote zaken. Op je werk, thuis of bijvoorbeeld bij de sportclub. Natuurlijk gaat de gemeente niet over alles, maar het is wel de dichtstbijzijnde overheid. Als je dingen wil bereiken of veranderen is er veel via de politiek mogelijk. De burger staat daarbij wat De Jeu betreft centraal.

Lijsttrekker

André de Jeu: “Ik ben door de leden voor de derde keer gevraagd lijsttrekker te worden. Ik vind dat een hele eer. We hebben als Nieuw Elan nieuwe politiek echt op de kaart gezet en hebben hoge verwachtingen van de raadsverkiezing 2022. We hebben al veel vernieuwing kunnen bewerkstelligen. Het is een onomkeerbaar proces geworden. En daar gaan we mee door. We kunnen in de komende raadsperiode nog meer aanpakken als de kiezer dat wil. Ik zet me daar graag voor in.”

Portefeuilles:

  • Communicatie
  • Algemeen Bestuur
  • Bestuurlijke vernieuwing

Nieuw Elan lijst 1, plek 1Reacties