arrow_back

Familie Van der Valk koopt strook grond dat aanvankelijk bedoeld was voor fastfood restaurant


Naast het nog te bouwen Van der Valk hotel was een stuk grond gereserveerd voor een fastfood restaurant, maar dat plan is nu officieel van de baan. Donderdag hebben Klaas van der Valk en wethouder Gerard van As namelijk hun handtekening gezet onder de koopovereenkomst voor deze strook grond.

Al enkele jaren gaan er geruchten dat KFC zich in Alphen aan den Rijn gaat vestigen. De fastfoodketen zou interesse hebben om zich te vestigen op De Schans II, waar momenteel ook de McDonald’s is gevestigd en in de nabije toekomst het nieuwe Van der Valk hotel komt. Concrete plannen dat de KFC zich daar zou vestigen waren er volgens een woordvoerder vorig jaar nog niet en dat zal in de toekomst ook niet meer het geval zijn. De strook grond is nu namelijk officieel in handen van de familie Van der Valk.

De extra strook grond wordt gebruikt om het hotel groter te maken. Dat maakt onderdeel uit van een wijziging in de plannen voor het nieuwe Van der Valk hotel. Hierdoor, maar ook door de coronacrisis, heeft het plan flink wat vertraging opgelopen. Na het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure, start de bouw van het hotel naar verwachting in het najaar van 2022. De oplevering is circa 1,5 tot 2 jaar later.

Wel of geen vertraging, voor Alphenaren Klaas en Manon van der Valk is het in ieder geval wel duidelijk dat het nieuwe hotel hét visitekaartje langs de N11 moet worden. Ook Van As is blij dat er nu een grote stap is gezet. “Een modern Van der Valk hotel op een prachtige locatie langs de N11 os een prima aanwinst voor onze gemeente!”



Reacties