arrow_back

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn zoekt donateurs


Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn maakt het mogelijk dat mensen die door omstandigheden niet meer zelfstandig kunnen fietsen, samen met een vrijwilliger fietstochten kunnen maken op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Nu hebben ze iets nieuws: je kunt ook donateur worden van de stichting.

Na de succesvolle start van de Fietsmaatjes in Alphen, op 29 februari vorig jaar, maakte de stichting een enorme groeispurt door, naar ruim 200 gasten en vrijwilligers aan het eind van het jaar. De duofietsen van Fietsmaatjes zijn niet meer weg te denken uit het Alphense straatbeeld, met nu al zo’n 800 fietstochten in iets minder dan een jaar tijd. Dat betekent dat er inmiddels ook onderhoudskosten zijn aan de duofietsen. Daarnaast liggen er ook plannen op tafel om het aantal duofietsen uit te breiden, want het aantal aanmeldingen van gasten en vrijwilligers neemt gestaag toe.

Daarom zoekt Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn nu donateurs. Iedereen die het initiatief van Fietsmaatjes een warm hart toedraagt kan heel eenvoudig via iDeal doneren via de website van de stichting. Met de bijdragen van de donateurs kan de stichting onderhoudswerkzaamheden aan de fietsen en de stallingen bekostigen, zodat de gasten en vrijwilligers er verzekerd van kunnen zijn dat de fietsen altijd in goede staat zijn voor vele uren duofietsplezier.

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is een initiatief van een aantal bevlogen Alphenaren, die graag fietsen en ook voor een ander klaar willen staan. Wil jij een bijdrage leveren? Je kunt eenmalig doneren, een jaarlijkse bijdrage doen of vaste donateur worden. Op de website vind je ook informatie om de stichting als sponsor te steunen en kun je je aanmelden als gast of vrijwilliger.

Op de foto: Fietsmaatjes viert het éénjarig bestaan met een fietstocht door Alphen.



Reacties