arrow_back

Fonds voor flexibel invullen sociale woningbouw


Er komt een Vereveningsfonds in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit fonds voorziet in een financiële storting voor sociale woningbouw elders als dit een bepaald project niet lukt. Ook kan een beroep op het fonds worden gedaan bij extra sociale woningbouw.

In de gemeente Alphen aan den Rijn wordt 25 procent van de totale nieuwbouw bestemd voor sociale huurwoningen. 10 Procent is bestemd voor middensegment huurwoningen.
Sommige projecten en sommige locaties lenen zich echter niet voor deze verdeling. Als het om welke reden dan ook niet lukt om aan de 25/10 regel te voldoen moet dit aantal woningen in een ander project worden gebouwd.

Om een uitwisseling van sociale en middensegment woningen voor elkaar te krijgen, wordt een Vereveningsfonds ingericht. Hierin storten projectontwikkelaars een financiële bijdrage als compensatie voor de niet gebouwde woningen. Een andere projectontwikkelaar kan een beroep op het fonds doen als deze meer bouwt dan de 25 procent sociale huur en/of 10 procent middensegment. Door het Vereveningsfonds kan flexibel worden omgegaan met de regelgeving rond sociale huur en huur voor het middensegment.

Op de foto sociale woningbouw in het Stadshart.



Reacties