arrow_back

Gedetineerden in Alphense gevangenis maken bajesversie van Monopoly


De gedetineerden in de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn hebben een eigen versie van het bekende Monopoly spel gemaakt, een bajesversie.

Er bestaan inmiddels al flink wat verschillende varianten op het bekende gezelschapsspel Monopoly. De gedetineerden uit de Alphense gevangenis kwamen er echter achter dat er nog helemaal geen bajesversie van Monopoly bestond. Toen bedachten ze om deze versie van het spel zelf maar te maken.

De bajesversie van Monopoly hebben de gedetineerden helemaal zelf gemaakt. “Bij onderwijs mocht er geprint en geplastificeerd worden. Van stukjes hout zijn de huisjes gemaakt. En de tekeningen? Die zijn gemaakt door de reiniger die al meer strips binnen de PI heeft gemaakt.”

Het spel start op het vakje ‘BAD’ (Binnenkomst Afdeling Detentie). Op het bord vind je bijvoorbeeld locaties als het hooggerechtshof, de rechtbank, de raadkamer, het openbaar ministerie, het re-integratie centrum en de meldkamer. De stations zijn vervangen door de luchtplaatsen noord, oost, west en zuid. De ‘kans’ en ‘algemeen fonds’ kaartjes hebben plaatsgemaakt voor ‘zwarte bak maaltijd kaartjes’ en ‘directeursbeslissingskaartjes’. Het vakje ‘vrij parkeren’ is vervangen met ‘verlof’.

Wat vind jij, lijkt het een beetje op de zelfgemaakte monopoly uit 1944?

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DienstJustitiëleInrichtingen (@dji_detentie)Reacties