arrow_back

Geen extra raadsvergadering, wel integriteitsonderzoek


Er komt geen extra raadsvergadering over de Gedragscode van Alphen aan den Rijn. Dat hebben Nieuw Elan, VVD, CDA, GroenLinks, D66, ChristenUnie, PvdA, SGP en WKB besloten. Wel volgt binnenkort een opdracht aan een gerenommeerd bureau om de integriteit van alle zittende raadsleden te onderzoeken.

Een overgrote meerderheid van 35 van de 39 gemeenteraadsleden ziet geen enkele reden om opnieuw te vergaderen over de Gedragscode van Alphen aan den Rijn. Er is op 30 november een duidelijke uitspraak door de gemeenteraad gedaan en er zijn sindsdien géén nieuwe feiten boven tafel gekomen. Een verzoek van RGL, SP en Beter Alphen is daarom niet gehonoreerd.

Onderzoek naar raadsleden
Wat wel uit het extra fractievoorzittersoverleg van maandagavond 13 januari is gekomen, is het voornemen om een gerenommeerd bureau in de arm te nemen. Dit bureau moet een integriteitsonderzoek gaan doen naar het gedrag van de gemeenteraadsleden. Na ruggespraak met de achterban is dat wat Nieuw Elan, VVD, CDA, GroenLinks, D66, ChristenUnie, PvdA, SGP en WKB hebben besloten.
De komende tijd wordt intern gesproken over welk bureau deze opdracht krijgt en wat precies de onderzoeksvraag gaat worden.



Reacties