arrow_back

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Het zou uiteindelijk bij ‘slechts’ 2-0 blijven, maar qua kansen in de tweede helft had het minstens drie keer zo veel moeten zijn. Het duurde lang tot de negenkoppige defensie van de gasten voor het eerst moest buigen. Daar droeg de leidsman een steentje aan bij toen hij de bal op de stip legde nadat Lionel Frederik slim tegen het natte gras was gegaan bij licht contact. Dergelijke cadeautjes zijn aan Thom Nouwens wel besteed: 1-0 dus.

Ook na de pauze toen hagel en regen de toeschouwers naar de tribune verwezen, moest lang op een doelpunt worden gewacht. Pas in minuut zevenenzeventig viel goal nummer twee. De constant zwoegende spits Tren Drexhage ging achter een diepe bal aan, liet alle conditioneel slechte opponenten ruim achter zich en kwam oog in oog met de veel te driest uitgekomen overigens prima keeper te staan. Hij ging niet voor eigen succes en legde breed op Lionel Frederik die simpel in het lege doel kon mikken. De laatste dertien minuten leken een eeuwigheid te duren, van een echte wedstrijd was totaal geen sprake, het spel was rommelig en het weer guur. Weer drie punten dus voor het verrassende ARC.