arrow_back

Gemeente Alphen komt met aangepast plan voor nieuwbouwwijk Rijnpark


Gemeente Alphen komt met aangepast plan voor nieuwbouwwijk Rijnpark

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) moet alles in het werk stellen om alsnog de nieuwe woonwijk Rijnpark in Koudekerk aan den Rijn te laten bouwen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten na ingewonnen juridisch advies.

 

In juni blokkeerde de Raad van State de nieuwbouwplannen (bestemmingsplan) ten faveure van Latexfalt. De naastgelegen asfaltfabriek kan, als de plannen door waren gegaan, onvoldoende uitbreiden. Toekomstige bewoners hebben bij uitbreiding teveel last van stankoverlast.

 

Aangepast plan

 

De plannen voor de nieuwbouwwijk Rijnpark in de prullenbak stoppen, kan niet zomaar. Juristen stellen dat de gemeente Alphen een inspanningsverplichting heeft om te komen tot een aangepast bestemmingsplan. En dus komt er een nieuw stedenbouwkundig plan. Op basis daarvan wordt een aangepast bestemmingsplan opgesteld.

 

De kans is groot dat niet de volledige woonwijk Rijnpark gebouwd kan worden op de beoogde locatie langs de Hoogewaard, zei Van As eerder al. Is het dan nog wel rendabel genoeg voor de projectontwikkelaar, is een belangrijke vraag. Extra bouwen op een andere locatie, zoals ten oosten van de sportvelden (Weidedreef-Oost), zou een optie kunnen zijn.

 

Aantal woningen

 

Een woordvoerder van de gemeente Alphen stelt dat er over aantallen woningen nog niets te zeggen valt. In het aanvankelijke plan waren circa 250 nieuwe woningen opgenomen, met een eventuele uitbreiding op termijn naar 800.

Bron: Studio Alphen



Reacties