arrow_back

Gemeente koopt perceel waar nu de Praxis gevestigd is


Het perceel op de Foreestlaan 15 in Alphen aan den Rijn, waar nu de Praxis zit, is gekocht door de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze aankoop is gedaan zodat op deze plek op termijn woningen kunnen worden gebouwd.

Rijnhaven-Oost wordt ontwikkeld tot een gebied waar wonen, werken en recreëren samenkomen. De gemeente wil graag de regie in eigen hand houden en heeft daarom op een deel van de gronden het voorkeursrecht gevestigd. Als de eigenaar wil verkopen, moet de eigenaar de grond aanbieden aan de gemeente. Het perceel van de Foreestlaan 15 is het eerste perceel dat is aangekocht voor de realisering van het project Havenfront.

“De aankoop van dit perceel draagt bij aan de realisering van het project Havenfront, waarmee de bouw van woningen mogelijk wordt gemaakt”, zegt wethouder Gerard van As. “Deze woningen zijn nodig vanwege de toenemende druk op de woningmarkt en omdat we op dit moment alleen binnenstedelijk kunnen bouwen.”

Praxis zal nog niet direct verdwijnen van de Foreestlaan 15. De bouwmarkt blijft het perceel namelijk nog maximaal vijf jaar huren van de gemeente.Reacties

Locatie