arrow_back

Gemeente vraagt om ideeën burgemeester Visserpark


De verbouwing van theater Castellum is ruim 3 miljoen Euro duurder uitgevallen dan begroot. Daardoor is er geen geld meer om het oude gemeentehuis aan het burgemeester Visserpark te renoveren.

De renovatie van het klassieke gebouw is absoluut noodzakelijk. Door vocht in de kelderverdieping zijn de muren aangetast en vertoont de fundering ernstig zwakke plekken. Hoofd bouw- en woningtoezicht B. van Schoppen vertelde desgewenst, dat slopen echt de enige optie is. “Noodzakelijke ingrepen om het gebouw te behouden gaan in de tientallen miljoenen lopen” aldus de woordvoerder.

De vrijkomende grond wil de gemeente gebruiken voor zogenaamde “inbreiding”, waarbij er zoveel mogelijk nieuwe woningen komen binnen de bestaande bebouwing. Het nieuwe gebouw zal een aantal elementen uit het oude gebouw krijgen, maar niet een complete kopie worden.

De gemeente heeft een prijs uitgeloofd voor het beste idee uit de bevolking. “We willen de mensen mee laten denken. Uiteindelijk staat in het collegeprogramma ook dat we van buiten naar binnen willen werken”, zo geeft wethouder Erik van Zuylen aan, die cultuur in zijn portefeuille heeft. Wethouder Gerard van As geeft aan dat er minstens 30% sociale woningbouw nodig is. “We vullen echter nog niets in. Dat moet nu van de Alphense bevolking komen”. 

Er zijn al wat plannen binnengedruppeld, zoals een tehuis voor bejaarde hondenbezitters, die hun huisdier dan kunnen uitlaten in het groen rond het gebouw. Bedoeld wordt de plantsoenen in het Visserpark en het Bospark aan de overkant van de weg. (Red.)

Anderen ideeën zijn een woongemeenschap voor genderneutrale bewoners, jongerenappartementen met een gemeenschappelijke chill- en blowruimte of een verzorgingshuis voor politici met wachtgeld, dat goedkoper is dan iedereen afzonderlijk te laten wonen.

Voor de beste 3 plannen kan de winnaar kiezen uit een klopboor, een autoradio of een barbecue. Vrouwelijke winnaars kunnen een keuze maken tussen een stoomstrijkijzer, een pannenset of een dekbedovertrek met bijbehorende kussenhoezen.

Als troostprijs zijn er nog 20 kop- en schotels beschikbaar met het oude gemeentelogo er op gedrukt.

Inzenden kan nog tot 20 april aan visserpark@alphenaandenrijn.nl 

Vergeet niet uw naam, adres, leeftijd en geslacht te vermelden.Reacties