arrow_back

Gemeente wil jongeren mee laten denken


Begin volgend jaar moeten minimaal vijfhonderd jongeren in gesprek met de gemeente Alphen aan den Rijn over verschillende onderwerpen. Het gaat om jongeren in het voortgezet onderwijs; voor basisschoolleerlingen is er al een kinderraad en kinderburgemeester.

De jongeren worden op twee manieren actief bij besluiten van het gemeentebestuur betrokken: een stroomschema voor ambtenaren en een werkgroep die aan het werk gaat met jongeren.

Het stroomschema is een hulpmiddel dat duidelijk maakt op welk moment en op welke manier jongeren mee moeten gaan praten over onderwerpen. Het helpt ambtenaren bij het maken van keuzes. Meepraten kan bijvoorbeeld Swipocratie of een live chatsessie.

Werkgroep
De werkgroep begint in januari met een talkshow. Hiervoor, en voor de werkgroep, kunnen jongeren zich opgeven. Er komen oproepen via social media en er komen oproepen op de nieuwspagina van de gemeentelijke website.
Tijdens de talkshow kunnen jongeren in gesprek met collegeleden, raadsleden, ambtenaren en samenwerkingspartners.
In de komende maanden worden jongeren al gevraagd om hun mening te geven over de cultuurvisie, de omgevingsvisie en de warmtetransitievisie. In juli 2021 presenteert de werkgroep de eerste resultaten van het traject.



Reacties