arrow_back

Gemeente wil Romeins Scheepvaartmuseum in Alphen


Wethouder Kees van Velzen is opnieuw in gesprek om het Nationaal Romeins Scheepvaartmuseum bij Museumpark Archeon te realiseren. Archeon heeft hiervoor steun van de gemeente Alphen aan den Rijn nodig, onder meer voor een bestemmingsplan en de infrastructuur.

Ondanks alarmerende berichten dat het Archeologisch Depot van de provincie Zuid-Holland naar Katwijk vertrekt en het Romeins Scheepvaartmuseum van de baan is, meldt wethouder Van Velzen dat dit genuanceerder ligt. "De provincie onderzoekt een locatie in Katwijk. Archeon is zelf aan de slag gegaan met het Scheepvaartmuseum."

Na gesteggel vorig jaar over de governance code heeft Archeon de handschoen opgepakt en er is nu een nieuwe stichting met een nieuw bestuur om het museum van de grond te trekken. "Wij hebben inmiddels een afspraak met de nieuwe voorzitter", aldus de wethouder. "Daarna komen we naar de raad met de stand van zaken. Dat zal januari worden."

Het nieuwe stichtingsbestuur wordt voorgezeten door Robert Blom, publicist en gemeenteraadslid voor Nieuw Elan. Blom is al vele jaren bij het museumpark betrokken.Reacties