arrow_back

Gemeenteraad Alphen wil geen rondweg in N209


De verkeerssituatie op de N209 tussen Zoetermeer en Alphen aan den Rijn is ter hoogte van Hazerswoude-Dorp beroerd. Naar een oplossing wordt gezocht. De Alphense gemeenteraad heeft zich uitgesproken tegen een nieuwe weg naar de N11. Zoetermeer is echter voorstander. Daarom staat dit idee opnieuw in voorstellen om de verkeerssituatie op te lossen.

De Alphense gemeenteraad is 'not amused' door het opnieuw opduiken van het idee om een nieuwe weg aan te leggen aan de westkant van Hazerswoude-Dorp om zo de N209 te ontlasten. Uit een onderzoek naar oplossingen voor een beter bereikbare regio op middellange termijn komt deze ‘westelijke rondweg’ opnieuw naar voren.
De 'stippellijn op de kaart' gaat echter vlak langs woningen, dwars door agrarische bedrijven en ook nog eens dwars door het Natura 2000 vogelgebied De Wilck.

Dat is de VVD in het verkeerde keelgat geschoten. De partij diende daarom tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 3 juni een motie in. Hierin staat dat de Alphense gemeenteraad het doortrekken van de N209 naar de N11, westelijk van de HSL, zeer onwenselijk vindt.

Verklaring
Wethouder Kees van Velzen is het met de gemeenteraad eens en meldt dat ook de Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, de N209 is immers een provinciale weg, het niet eens is met deze oplossing.
De wethouder heeft wel een verklaring voor het opnieuw opduiken van deze oplossing: "Wij willen dit niet, de gemeente Zoetermeer wil dit echter wel. Het onderzoeksbureau moet alle meningen meenemen in hun advies. Dus is er een stippellijn op een kaart getrokken. Maar wij kennen de situatie ter plaatse en een bureau niet."

Unanieme steun
Om het de wethouder gemakkelijker te maken tijdens zijn inbreng bij het overleg over de verkeersoplossing (Beter Bereikbaar Gouwe) is de motie in stemming gebracht en unaniem aangenomen. "Ik ga de motie onder de aandacht van BBG brengen."



Reacties