arrow_back

Gemeenteraad besluit komende week over Aarhof


De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zal donderdag 22 april een besluit nemen over het schetsontwerp voor winkelcentrum De Aarhof en over de aankoop van een nieuwe parkeerplaats. Als het schetsontwerp wordt aanvaard kan eigenaar SB Real Estate verder met het uitwerken van de plannen.

Wethouder Gerard van As meldt in de raadscommissievergadering van woensdag 14 april uitdrukkelijk dat winkelcentrum De Aarhof echt moet worden gerenoveerd en dat hier snel een besluit over moet vallen. "Over twee jaar is het Stadshart Lage Zijde helemaal klaar. Dan is het goed om aansluitend met de verbouwing van De Aarhof te beginnen. De eigenaren zijn al anderhalf jaar bezig om een goed plan neer te leggen. Er ligt nu een schetsontwerp van Jos van Eldonk die de coördinatie had over de hele Lage Zijde. Deze schets sluit mooi aan op de rest van het Stadshart."

SB heeft naar aanleiding van de vele vragen en zorgen uit de vorige raadscommissievergadering een handreiking gedaan: het bedrijf zal 45 procent van de woningen bestemmen voor middenhuur of middenkoop. Daarnaast zal het bedrijf 1 miljoen euro bijdragen aan de parkeergarage én SB stelt 1.3 miljoen euro beschikbaar om de eerste anderhalf uur gratis parkeren mogelijk te maken.

Woontorens

De bouw van de twee geplande woontorens is noodzakelijk om een aantal zaken te betalen: de renovatie van het winkelcentrum, de sloop van een deel van het winkelcentrum en de nieuwbouw. "Het is niet zo dat er op het bestaande dak gebouwd kan worden", aldus de wethouder. "De hele buitenrand wordt gesloopt en daar worden nieuwe winkelpanden en woningen gebouwd. Hetzelfde geldt voor de beide woontorens. Alles moet van de grond af worden opgebouwd."

Raadsbesluit

De politieke partijen zullen in de raadsvergadering van donderdag 22 april een besluit nemen over het schetsontwerp als uitgangspunt voor participatie en verdere uitwerking van de renovatie van winkelcentrum De Aarhof. Ook zal de raad besluiten over de aankoop van de bijbehorende nieuwe parkeergarage.



Reacties