arrow_back

Green Real Estate en BVR tekenen overeenkomst voor de bouw van 118 koop- en huurwoningen in Baronie Haven


Op 10 juni ondertekenden GREEN Real Estate en BVR een aannemingsovereenkomst voor de bouw van 118 woningen in Baronie Haven in Alphen. De ondertekening markeert de start van de derde fase in de gebiedsontwikkeling Baronie Haven, die wordt gerealiseerd in drie afzonderlijke projecten: de Havensuites, het Havenkwartier en de Havenmeester.

De Havensuites omvat 41 luxe appartementen en 2 markante penthouses aan de Rijnhaven, het Havenkwartier krijgt 12 atelierwoningen die wonen en werken op een unieke manier combineren en in de markante Havenmeester aan de kop van de ontwikkeling, komen 63 vrije sector huurappartementen in de beleggingsportefeuille van GREEN. De commerciële ruimte voor winkels in het project omvat in totaal circa 800 m2.

GREEN Real Estate tekende de overeenkomst voor fase drie binnen een maand na de oplevering van Het Havenhuys, het eerste woongebouw dat in het project is opgeleverd. Partijen zetten nu in op een spoedige start van de sloop van de bestaande bebouwing en de verkoop van de koopwoningen in het project. Volgens de huidige planning staat de oplevering van de woningen gepland voor het derde kwartaal van 2024.

Richard Dallinga, CEO van GREEN: “BVR was ook voor de bouw van Het Havenhuys onze partner en we zijn heel blij de goede relatie met hen te kunnen continueren in de volgende fase van deze gebiedsontwikkeling. In heel Nederland, en dus ook in Alphen aan den Rijn, is er een enorm tekort aan woningen en we zijn trots dat we met Baronie Haven een mooie woon- en winkelomgeving aan het water kunnen toevoegen. We zijn er van overtuigd dat juist de combinatie van wonen, winkelen en ook werken een toekomstgerichte keuze is die inspeelt op de behoeften van huidige en toekomstige woningzoekers.”

baronie havenhuysReacties