arrow_back

‘Groene stad met Lef!, met krachtige buurten en dorpen’


Formateur André de Jeu presenteerde, namens de onderhandelaars van Nieuw Elan, CDA en GroenLinks het nieuwe coalitieakkoord ‘Groene stad met Lef!, met krachtige buurten en dorpen’ tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het Alphense Parkvilla op woensdag 25 april.

Het akkoord staat op de agenda van de gemeenteraad van donderdag 26 april.
“Ik ben trots op het resultaat van de coalitieonderhandelingen. We hebben in een goede sfeer constructieve gesprekken gevoerd met Nieuw Elan, CDA en GroenLinks. Het is ons gelukt om binnen enkele weken tijd dit coalitieakkoord neer te zetten,” aldus André de Jeu.
Op zaterdag 21 april hebben de onderhandelaars in de vorm van speeddates gesprekken gevoerd met maatschappelijke partners die een toelichting gaven op hun speerpunten.

Nieuw Elan, CDA en GroenLinks presenteerden ook hun kandidaat-wethouders. De kandidaat-wethouders van Nieuw Elan zijn Gerard van As (nu ook wethouder) en Gert-Jan Schotanus (nu gemeenteraadslid). CDA draagt Kees van Velzen en Han de Jager voor, beiden zijn nu ook wethouder. De  GroenLinks kandidaat-wethouder is Leo Maat, nu nog wethouder ruimte en duurzaamheid in Wassenaar. Alle kandidaat-wethouders worden voor benoeming voorgedragen aan de raad tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 april.

Coalitieakkoord 2018-2022: Groene stad met Lef!



Reacties