arrow_back

Groot aantal bergingen bij verduurzaamde huurwoningen Woonforte al geplaatst


De 199 woningen in Akkerwinde en Boterbloemweg in Alphen zijn sinds afgelopen januari weer als nieuw. Wat nog moest gebeuren was het plaatsen van de nieuwe bergingen. Woonforte is hiermee al bijna op de helft.

Alle huurwoningen kregen een facelift met nieuwe gevels, nieuwe daken en nieuwe installaties. De woningen zijn nu energiezuinig en comfortabel. Hiermee hebben alle huurwoningen energielabel A++ en zijn ze bijna energieneutraal. "Het was een enorme klus, waar bovendien in maart vorig jaar de coronacrisis bij kwam", aldus Woonforte.

De volgende stap was het plaatsen van de bergingen, die qua uitstraling aansluiten bij de woningen. "De komende tijd vervangen we alle stenen bergingen voor prefab kunststof bergingen. Dat is noodzakelijk omdat we bij veel bergingen last hebben van vochtproblemen en van scheuren door verzakkingen. De stevige fundering onder de nieuwe bergingen lost dit probleem op."

Eind deze week staat het plaatsen van de nieuwe bergingen al op 96 stuks. Woonforte verwacht hier voor de zomer helemaal mee klaar te zijn.



Reacties

Locatie