arrow_back

Grootschalige herdenking ter gelegenheid van Ridderhofdrama niet mogelijk


Vrijdag 9 april is het tien jaar geleden dat de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof plaatsvond. Maar een grootschalige herdenking zit er vanwege de coronamaatregelen helaas niet in. 

Dit jaar is het tien jaar geleden dat Alphenaar Tristan van der Vlis zijn dodelijke tocht maakte door winkelcentrum De Ridderhof. Op de betreffende zonnige zaterdagmiddag stapte de 24-jarige Tristan het winkelcentrum binnen en schoot drie minuten lang om zich heen. Hierbij schoot hij zes mensen dood: Ali van Doorn (91), Michael Boezaard (49), Constanze Boezaard (45), Frans Deutekom (80), Margriet ter Haar (68) en Nadim Youssef (42). Zeventien mensen raakten gewond door één of meerdere kogels. Voor de kassa's van supermarkt Albert Heijn pleegde de Alphenaar zelfmoord.

Geen grootschalige herdenking

Om het Ridderhofdrama te herdenken, wordt er jaarlijks op 9 april een herdenking georganiseerd voor de slachtoffers en nabestaanden. Maar net als vorig jaar kan de herdenking niet grootschalig plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Georganiseerde evenementen mogen namelijk voorlopig nog niet plaatsvinden en er wordt geen uitzondering gemaakt voor de herdenking van het Ridderhofdrama. Dat heeft de gemeente besloten in samenspraak met de Raad van Kerken en zalencentrum De Bron, die de herdenking elk jaar organiseren. 

Wel is het voor nabestaanden en belangstellenden mogelijk om zelf bloemen neer te leggen bij het monument, dat ter herdenking van het Ridderhofdrama bij het winkelcentrum staat.



Reacties