arrow_back

Grote zorgen over gebruik lachgas in de openbare ruimte


De fractie van de ChristenUnie maakt zich grote zorgen over het toenemen gebruik van lachgas in onze gemeente. Bij het binnengaan van het stemlokaal in basisschool de Oude Wereld op 23 mei zag ons fractielid Monique Romeijn dat er onder de speeltoestellen vlak bij de ingang flink wat lachgaspatronen lagen. Deze zijn dus gewoon vlak voor de school gebruikt!

Hoewel dit nu niet verboden is, is dit wel zeer onwenselijk. Het levert risico’ s voor de gezondheid en overlast op. Ook tijdens Koningsdag werd er binnen het evenementengebied door horeca lachgas verkocht. Het gebruik neemt zo zeer toe dat zelfs organisatoren van grote (landelijke) evenementen aan de bel trekken.

In het Algemeen dagblad van 27 mei jl. werd dit ook gemeld. Wij hebben recent opnieuw artikel-40 vragen gesteld over het verbieden van de verkoop van lachgas tijdens evenementen zoals dat ook al in andere gemeenten gebeurt. Hier leest u de antwoorden. Wij zullen ook blijven pleiten voor een landelijk verbod om gezondheidsrisico’ s en overlast terug te dringen.

Foto: Monique Romeijn



Reacties

Locatie