arrow_back

Hanging Baskets verwelkomen bezoekers in het Alphense centrum


Ze hangen al in de Raadhuisstraat, maar vanaf dit weekend zijn ze ook te vinden in de Van Mandersloostraat: de Hanging Baskets. En het heeft een extra betekenis: “Bezoekers mogen weer naar het centrum, dus wij vinden het ontzettend positief om hen te verwelkomen met mooi groen aan de gevel in ons fantastische centrum”, vertelt Kim Rimmelzwaan van CVCA.

Het begint inmiddels een traditie te worden in Alphen: het plaatsen van de Hanging Baskets. Ze zorgen altijd voor een kleurrijke toevoeging in het centrum van Alphen. Daarnaast zijn ze ook het teken dat de zomer er weer aan komt. En dit jaar met een extra betekenis, want de winkeliers mogen weer bezoekers verwelkomen in het centrum.

Het belang van een groene omgeving

De Hanging Baskets zijn één van de manieren waarop meer groen in het centrum wordt aangebracht. Gemeente Alphen aan den Rijn en de Vereniging van Eigenaren Commercieel Vastgoed Centrum Alphen (CVCA) zien namelijk graag dat er meer groen zichtbaar is in het centrum van Alphen. Rimmelzwaan legt uit: “De toegevoegde waarde van groen heeft een directe invloed op de omgeving. Natuurlijk ziet het er mooi uit, maar het doet meer dan dat.”

Ze vervolgt: “Groen verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder, en verkoelt in warme periodes. Daarnaast kan groen worden ingezet om plekken aantrekkelijker te laten ogen en criminaliteit te verminderen. En misschien nog wel het belangrijkst, het zorgt voor een positief effect op de gezondheid van mensen.”

Hanging basket tegen gevel.JPG

Van Mandersloostraat opfleuren

Alle reden om groen aan te brengen in het Alphense centrum. In de Raadhuisstraat hangen er al bloemen aan de lantaarnpalen en staan er plantenbakken op straat, maar in de Van Mandersloostraat ontbreekt het nog aan groen. "Daarom zal de Van Mandersloostraat opgevrolijkt en vergroend worden met planten in een basket”, vertelt Rimmelzwaan. “De planten in de Hanging Baskets bestaan uit diverse kleuren en mixen Geraniums en Surfinea's in verschillende kleuren, zodat het de straat echt opfleurt.”

De Hanging Baskets worden geplaatst en onderhouden door Entree Vert. De eigenaren van de winkels hoeven er dus niet naar om te kijken. Er zullen zowel aan lantaarnpalen als aan de winkelpanden Hanging Baskets worden geplaatst. Waar precies zie je hieronder. De beugels waar de Hanging Baskets aan bevestigd worden, zullen vrijdag 12 juni worden geplaatst. “Op zaterdag kan iedereen dan hopelijk genieten van een opgefleurd centrum!”  

hanging baskets centrum alphen.PNG



Reacties