arrow_back

Hartverwarmend: door initiatief wijkagenten wordt vernielde loopfiets van jongetje (2) vervangen


Afgelopen weekend kwam een moeder erachter dat de loopfiets van haar 2-jarige zoontje was meegenomen en vervolgens ergens kapot was achtergelaten. Het jongetje was in tranen, iets wat bij de wijkagenten van Alphen Noord hard binnenkwam. Daarom regelden ze een spiksplinternieuwe loopfiets.

De loopfiets van het 2-jarige jongetje werd door iemand meegenomen vanaf de Tsarenhof in Alphen. De moeder van het jongetje deelde vervolgens een bericht op social media. “Wie is er zo stoer geweest om de loopfiets van m’n 2-jarige zoon te lenen? En kapot ergens achter te laten?” schreef ze op Facebook. Meerdere Alphenaren lieten in de reacties blijken dat ze het een ‘trieste’ en ‘stomme’ actie vonden.

Ook de wijkagenten van Alphen Noord vingen het bericht op dat de loopfiets was vernield. “We wisten niet wat we hoorden. Gelukkig had iemand in de buurt een camera hangen. De beelden hebben we opgevraagd en daar bleek de dader op te staan”, vertelt wijkagent Dennis Brink. Wijkagent Stefan van Ellinkhuizen vult aan: "Het onderzoek loopt nog." Maar daarmee was de loopfiets van het jongetje nog niet gemaakt. De wijkagenten bedachten daarom wat anders.

Spiksplinternieuwe loopfiets

“In de buurt zit een fietsenwinkel, Stuifzwam Fietsen. Daar zijn we binnengestapt met de brutale vraag of de zaken goed gingen. Toen de fietsenmaker daar positief op reageerde, stelden we een nog brutalere vraag. We vertelden het verhaal en vroegen of hij een nieuwe loopfiets had voor het jongetje.” Dat bleek het geval. De loopfiets is zaterdag opgehaald door de wijkagenten en zondag overhandigd aan de moeder en haar zoontje. 

En de kosten? Die zijn verdeeld onder de fietsenmaker en (met een knipoog) twee andere gulle gevers. "En de reactie van de moeder en het knulletje? "Ze waren door het dolle heen. Dat is voor ons in ieder geval alles waard!"

Wijkagenten Alphen Noord loopfiets



Reacties