arrow_back

Hartverwarmende acties op Valentijnsdag van en voor Alphenaren


Dat op Valentijnsdag al lang niet meer alleen gedacht wordt aan je eigen partner, blijkt wel uit de hartverwarmende acties van en voor Alphenaren. Zo deelde Lions Rhijnhart ballonnen en kaarten uit aan bewoners van verzorgingstehuizen in Alphen en kregen klanten van de Voedselbank taart.

Met het oog op het Valentijnweekend had Lions Rijnhart een hartelijke actie bedacht, waarbij bewoners van verzorgings- en verpleegtehuizen in Alphen in het zonnetje werden gezet. Wat een week geleden nog een spontaan idee was, werd in snel tempo door twee leden van Rhijnhart uitgevoerd.

Dat resulteerde uiteindelijk in het maken van een kaart met een gedicht, bestemd voor alle (bijna) 500 bewoners van Rietveld, Rijnzate, Noorderbrink, De Muzelaar en Oudshoorn. Deze kaarten werden, samen met een grote hartvormige heliumballon, bezorgd bij genoemde huizen. Bewoners namen het presentje met grote blijdschap en in hartelijk dank in ontvangst.

Tulpen en serenades

Lions Rhijnhart was niet de enige die stilstond bij Valentijnsdag. Zo deelde De Thermen2 bijvoorbeeld aan alle zwemmers die zondag kwamen zwemmen in het buitenbad een tulp uit. Ook ondernemers pakten uit. Horecagelegenheden boden speciale Valentijnmenu’s aan en zorgden voor een presentje als een hartjesballon of een bloem. ALFREDS pakte helemaal uit. Voor de mensen die een maaltijdbox hadden besteld, speelde Nina Wolvers serenades voor Valentijn. Een beetje extra liefde en muziek voor de Alphenaren, en dat werd goed ontvangen.

Taartenactie

Ook voor klanten van de voedselbank was het feest. Speciaal voor Valentijnsdag had Ladies Circle Het Groene Hart namelijk een taartenactie bedacht. Alphenaren konden zich onder de noemer ‘Heel Alphen Bakt’ behoorlijk uitleven met het bakken van taarten. In totaal zijn er 200 taarten gebakken, dus voor iedere klant was er naast een voedselpakket ook een lekkere taart. “We stonden versteld van de creativiteit van eenieder”, aldus de Voedselbank. “Veel blije gezichten gezien, het werd enorm gewaardeerd.”

Op de foto’s: Harold en Marleen van Lions Rhijnhart, die de ballonnen en kaarten zondag bij de huizen bezorgden.Reacties