arrow_back

Het Aarhofplan


Alphen is nog steeds groeiend, een gemeente waarin veel gebouwd wordt. En dat is ook keihard nodig. Er moeten meer woningen bij. In veel gevallen moet de ruimte worden gevonden binnen de gemeente. Dat is ook het geval in hartje centrum namelijk de Aarhof. Het Aarhofplan ziet er prachtig uit. Het is een compleet plan met winkels, parkeren en vooral ook woningen. En die woningen komen dan in dit plan boven de winkels en in de twee woontorens. Deze woontorens geven de stad straks een geweldige uitstraling. Het plan draagt bij aan groei, niet alleen in fysieke groei maar straks is de Alphenaar ook trots op zijn of haar stad.

Er komt natuurlijk ook nog een participatietraject waarbij belanghebbenden kunnen inspreken en eventuele bezwaren naar voren kunnen brengen en het project wordt uiteraard in de gemeenteraad besproken. De commissiebehandeling heeft duidelijk gemaakt dat een overgrote meerderheid graag instemt met het grote Aarhofplan. In 2022 wordt gestart met deze grootschalige herontwikkeling.

Wethouder Gerard van As, die zich al jaren inzet voor het centrum, ziet de toekomst van de Aarhof positief tegemoet. Dit moet volgens van As het laatste onderdeel worden van de enorme klus om het centrum van Alphen aan den Rijn weer te laten bruisen.Reacties

Locatie