arrow_back

Honderden openbare laadpalen in 2025


Gemeente Alphen aan den Rijn wil circa tweehonderd elektrische laadpalen extra plaatsen. Dat is te zien op de nieuwe plankaart 2025, de oude is uit 2019. De kaart wordt ter inzage gelegd, zodat inwoners kunnen reageren op de voorgestelde locaties.

De plankaart 2025 laat alle locaties zien die volgens de gemeente geschikt zijn voor het plaatsen van een openbare elektrische oplaadpaal. Particuliere palen op eigen terrein vallen hierbuiten en staan dan ook niet op de kaart. De plankaart ligt ter inzage en er kunnen reacties op komen.

Omdat de verwachting is dat steeds meer mensen een elektrische auto willen opladen, zijn tweehonderd extra locaties opgenomen. Door de plankaart hoeft ook niet elke keer een procedure te worden gevolgd als een nieuwe openbare laadpaal wordt geplaatst. Wethouder Gert-Jan Schotanus verwacht dat de techniek snel met nieuwe mogelijkheden komt en dat kan dan ook via de plankaart 2025 worden geregeld.

De wethouder verwacht geen problemen met netwerkbeheerder Liander die de stroom levert. Daar zijn gesprekken mee geweest onder meer omdat Liander al dit soort plannen in beeld wil hebben.



Reacties