arrow_back

Hoorn des Tijds wordt gevuld en heropend in 2046


De Hoorn des Tijds wordt binnenkort verplaatst naar het Europapark. Daar kunnen inwoners een gevulde capsule opbergen in de opgepoetste Hoorn, die in 2046 weer heropend wordt.

De Hoorn des Tijds, een kunstwerk van Frits Garenfeld, werd in 1996 geplaatst voor toenmalig Jongerencentrum Madonna (nu: Poppodium MAX) als onderdeel van een project om jongeren te betrekken bij kunst. De jongeren die meededen aan dit project, legden persoonlijke voorwerpen in dit kunstwerk, waarna het voor 25 jaar werd dichtgemaakt.

Vrijdag 1 oktober 2021 was het moment daar dat de Hoorn des Tijds feestelijk werd opengemaakt door de kunstenaar zelf, in het bijzijn van de jongeren van toen en andere Alphenaren. Een hele krat vol met voorwerpen kwam uit de tijdcapsule. De voorwerpen uit het kunstwerk worden de hele maand oktober tentoongesteld in Bibliotheek Alphen Centrum.

Op naar 2046

Daar stopt het echter niet. Het kunstproject krijgt namelijk een vervolg. De Hoorn des Tijds wordt binnenkort verplaatst naar het Europapark. Jongeren en andere inwoners worden opgeroepen om een persoonlijk voorwerp of voorspelling voor 2046 aan de Hoorn toe te vertrouwen.

Tot en met 7 november kunnen inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn een capsule ophalen bij Bibliotheek Alphen Centrum (eerste etage bij het Gemeente-archief). Eind november worden alle capsules feestelijk opgeborgen in de nieuwe opgepoetste Hoorn op de nieuwe plek.



Reacties