arrow_back

Huurders Rode Dorp graven tijdcapsule in tijdens officiële start nieuwbouw


Woonforte en ERA Contour vierden dinsdag 20 april de officiële start van de bouw in het Rode Dorp. Huurders en kinderen werden gevraagd om verhalen op te schrijven en tekeningen te maken voor de toekomst. Deze werden vervolgens in een tijdcapsule gestopt. 

Het Rode Dorp wordt gesloopt en daarna opnieuw gebouwd. De woningen uit de eerste fase zijn een paar maanden terug allemaal gesloopt. Dinsdag 20 april was de officiële start van de nieuwbouwwoningen. In de eerste fase worden 47 woningen gebouwd. Uiteindelijk komen er 172 nieuwbouwwoningen.

Vanwege de coronamaatregelen was er een klein gezelschap aanwezig bij het feestelijke moment. Zij stonden stil bij deze officiële start. Onder hen was wethouder Gerard van As (wonen). “Mooi dat op deze binnenstedelijke locatie straks 172 eengezinswoningen komen. Er is namelijk veel behoefte aan dit type woningen in de sociale huursector. Compliment voor Woonforte dat zij de oude woningen uit 1925 vervangen voor duurzame en energiezuinige woningen, die voldoen aan de eisen van de toekomst!”

Tijdcapsule

Omdat er maar een beperkt gezelschap aanwezig kon zijn, ontvingen huurders vooraf een borreltas om de opening thuis te vieren. Er werd ook nog iets anders gedaan speciaal voor de officiële start. Woonforte had huurders van de eerste fase namelijk gevraagd om herinneringen en wensen voor de toekomst van hun buurt op te schrijven. “Hoe mooi is het als een volgende generatie kan zien en lezen hoe fijn het is om te wonen in het Rode Dorp”, aldus Woonforte.

Ook de kinderen van de Groen van Prinstererschool maakten tekeningen en verhalen over de wijk. Alle verhalen en tekeningen zijn in een tijdcapsule gestopt. Hellen Hoogeveen, huurder van het eerste uur, heeft samen met haar drie kleinkinderen de tijdcapsule ingegraven.



Reacties

Locatie