arrow_back

Impressies van de woningen aan de Zaagmolenweg


Aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn komen 91 tijdelijke woningen. De oplevering staat gepland voor de zomervakantie van 2022. Benieuwd hoe de woningen eruit komen te zien? Bekijk dan de impressies.

In Alphen-Stad is de druk op de woningmarkt heel hoog. Daar loopt de wachttijd voor een sociale huurwoning op tot zes jaar. Om een klein stukje van deze woningnood op te lossen, bouwt Woonforte aan de Zaagmolenweg 91 tijdelijke woningen. Het gaat om woningen die voor een periode tussen de 15 en 20 jaar kunnen blijven staan.

Gewijzigde plannen

Op de plek waar de tijdelijk woningen zouden komen, is nu een plan gemaakt om ongeveer 250 permanente woningen te realiseren. Doordat de tijdelijke woningbouw als gevolg van de permanente woningbouw niet meer mogelijk werd op de locatie van de Asfaltcentrale, is ervoor gekozen om deze tijdelijke wooneenheden te plaatsen naast het huidige voedselpark Gnephoek aan de Zaagmolenweg.

Tekst loopt door onder de foto's

zaagmolenweg-woningen-impressie.JPG

zaagmolenweg-woningen-impressie2.JPG

Voor de tijdelijke woningbouw is in samenspraak met Woonforte een plan gemaakt om 91 sociale huurappartementen voor spoedzoekers te realiseren. Deze spoedzoekers bestaan uit personen die direct op zoek zijn naar een woning, zoals jongeren, herstarters en statushouders. De tijdelijke woningen bestaan uit studio’s en twee- en driekamerappartementen. Er komt ook een gemeenschappelijk paviljoen waar gemeenschappelijke activiteiten kunnen plaatsvinden.

Goede ontwikkeling

Dat Woonforte groot voorstander is van deze ontwikkeling bleek eerder al. "We zijn heel blij met deze nieuwe locatie", zei Monique Brewster, directeur- bestuurder Woonforte. "We werken hard aan meer woningen in Alphen aan den Rijn. Met deze tijdelijke woningen bieden we de wooncrisis in Alphen aan den Rijn het hoofd, vooral voor de groepen die het hard nodig hebben."

Wethouder Gerard van As is het hier van harte mee eens. "Dit is de eerste locatie in onze gemeente waar tijdelijke woningen gerealiseerd gaan worden. We bekijken of er ook tijdelijke woningen in onze kernen gerealiseerd kunnen worden. Groot voordeel van deze woningen is dat ze snel gebouwd kunnen worden. En dat is belangrijk, omdat het voor verschillende groepen nu heel lastig om een betaalbare huurwoning te vinden, denk aan jongeren of mensen na een echtscheiding."

zaagmolenweg-woningen-impressie5.JPG

zaagmolenweg-woningen-impressie4.JPGReacties