arrow_back

In Alphen en omgeving maakt analoge radio op 29 april plaats voor digitale radio


Nadat Ziggo eerder al omschakelde naar digitale televisie, is nu ook de radio aan de beurt. Op dinsdag 29 april geldt, voor eenieder in Alphen en omgeving, dat zij niet meer naar hun vertrouwde analoge radio via de kabel kunnen luisteren. Ziggo is nu namelijk nog de enige partij die dit aanbiedt.

Aan het einde van het jaar moet heel Nederland zijn omgeschakeld naar digitale radio. Eind april is de regio Alphen aan de beurt. Zo’n 95 procent van de Nederlanders luistert op dit moment al op een andere manier dan analoog of via de kabel naar de radio. De overige vijf procent moet dit jaar nu ook een andere weg vinden naar het medium. Andere providers gingen Ziggo al voor. Ziggo is de laatste Nederlandse provider die nog analoge radio aanbiedt via de kabel.

Mensen die moeite hebben met overschakelen van analoog naar digitaal, kunnen bij Ziggo terecht. Overstappen kan op twee manieren: via de tv of mediabox, of met een digitale radio-ontvanger.

Hoe weet ik dat ik analoog of digitaal luister? 

Ziggoklanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal radio luisteren. Dit kan door te controleren of er naast de stroomkabel ook een coaxkabel is aangesloten op de radio. Als er naast de stroomkabel geen coaxkabel is aangesloten, luister je niet via de kabel. Is er naast de stroomkabel wel een coaxkabel aangesloten op de radio, dan kan je de radio afstemmen op 98.8 FM. Hoor je daar de boodschap van Ziggo, dan luister je analoog via de kabel. 

Ziggoklanten ontvangen een brief of e-mail waar meer informatie in staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten. 

geen analoge radio ziggo.jpg



Reacties