arrow_back

Indrukwekkend eerbetoon van Alphia aan overleden erelid Hans van Oostrum


Vrijdagochtend kwamen Alphianen samen op het voetbalveld van Alphia. Daar brachten zij een laatste eerbetoon aan erelid Hans van Oostrum, die op 1 januari 2022 overleed.

Op oudejaarsdag was Hans van Oostrum nog gewoon aan het werk bij zijn geliefde club Alphia, waar hij diezelfde middag nog een speldje kreeg voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Lang kon hij er echter niet van genieten. Nog geen 24 uur later overleed Hans. Een verdrietig begin van het nieuwe jaar voor nabestaanden en de voetbalvereniging, waar hij zeker gemist gaat worden.

“Alphia heeft 60 jaar kunnen genieten van zijn veelzijdigheid. Speler, (jeugd) elftalleider, bestuurslid, lijnentrekker, scheidsrechter, onderhoudsman... Noem een functie binnen de club en Hans heeft het waarschijnlijk gedaan”, liet het bestuur eerder deze week weten. “Met het overlijden van Hans gaat 2022 nu al zwart omrand de Alphia-boeken in. Hij zal door jong en oud ongelooflijk gemist gaan worden.”

Indrukwekkend eerbetoon

Het afscheid van Hans vond op vrijdag 7 januari plaats in besloten kring. Om toch een laatste eerbetoon te brengen aan hun erelid, verzamelden ruim 200 Alphianen zich vrijdagochtend op het voetbalveld van de club. Voor de laatste keer betrad Hans het hoofdveld van Alphia. De rouwauto met de kist stopte op de middenstip, waar alle aanwezigen afscheid konden nemen van Hans. Daarna vertrok de rouwauto met de kist naar de laatste rustplaats van Hans.

4543.jpg

4559.jpg

4582.jpgReacties