arrow_back

Inloophuis voor mensen met psychische problemen in Hendrikstraat


In de Prins Hendrikstraat komt binnenkort een Respijthuis, een inloophuis voor mensen met psychische problematiek die even een beetje lucht nodig hebben. Er komt zowel een informatiepunt als een aantal kamers voor kort verblijf.

Voor het Respijthuis is een opdracht gegeven door de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in een motie. Het heeft enige tijd geduurd voordat een geschikt pand werd gevonden. In de Prins Hendrikstraat 133-135 is dat er nu. Het pand wordt aangekocht en beheerd door woningcorporatie Woonforte. De medewerkers van het informatiepunt zijn ervaringsdeskundigen. De verwachte opening van het Respijthuis is in het eerste kwartaal van 2020.

Wethouder Han de Jager vertelt dat het Respijthuis bedoelt is voor mensen met psychische problematiek die het even niet meer trekken. "Er kan een mantelzorger ziek worden of er is een overlijden dichtbij, gebeurtenissen die net te lastig zijn om te handelen", geeft de wethouder als voorbeeld van het waarom. "Het gaat om mensen die heel goed in staat zijn om met medicatie normaal door het leven te gaan. Als het even tegenzit, kan een paar dagen in een Respijthuis erg helpen. Het is duidelijk geen crisisopvang."



Reacties