arrow_back

Is Alphen aan den Rijn al klaar voor flitsbezorgers?


De boodschappenservice is sinds corona definitief doorgebroken. Steeds meer consumenten maken gebruik van bezorgservices zoals Albert Heijn, Hoogvliet en Jumbo en bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd en HelloFresh. In de grote steden rukken flitsbezorgers snel op, is Alphen aan den Rijn daar ook klaar voor?

Niet in staat om naar de supermarkt te gaan? Realiseer je je tijdens het koken dat je geen olijfolie meer in huis hebt? Of houd je een spontaan filmavondje maar heb je geen popcorn? Op zulke momenten komen flitsbezorgers om de hoek kijken. Dit zijn supermarkt bezorgservices die de boodschappen binnen 10 tot 20 minuten bezorgen. Vanuit magazijnen rondom de stad worden orders razendsnel verwerkt en met een e-bike of e-scooter bij de klant thuisbezorgd. Kenmerkend aan deze snelle bezorgdiensten is een laag of geen minimum bestelbedrag en lage bezorgkosten.

Flitsbezorgers zijn dit jaar definitief doorgebroken. Dat heeft een aantal verschillende redenen. Vanwege corona gingen mensen minder naar de supermarkt en bestelden daardoor meer online. Daarnaast hebben flitsbezorgers als Gorillas recent enorme investeringen ontvangen om te groeien. Hierdoor kunnen zij tegen zeer scherpe prijzen de boodschappen aan huis bezorgen. Ten derde speelt deze manier van snelle boodschappen bezorgen in op de toenemende vraag naar een snel en frictieloos leven, zo stelt de website www.snellesupers.nl.

Flitsbezorgers in Alphen aan den Rijn?

In Nederland zijn er verschillende flitsbezorgers actief. De meest bekende zijn Gorillas, Flink, Getir en Zapp. Boodschappen binnen 10 minuten bezorgen bij Alphenaren thuis is nu nog niet mogelijk. Wel is bekend dat bezorgers als Gorillas en Flink ook kijken naar steden zoals Alphen aan den Rijn. Maar hebben Alphenaren daar behoefte aan?

Mieke (65) fronst haar wenkbrauwen als we haar vragen wat zij ervan zou vinden als flitsbezorgers hun diensten uitbreiden naar Alphen aan den Rijn. “Ik kan me niet voorstellen dat het hier een succes zal worden. We hebben behoorlijk wat supermarkten, dus er is bijna altijd wel een winkel in de buurt waar je snel iets kunt halen. Zelf zou ik er denk geen gebruik van maken”, zegt ze. Ook niet als ze bezoek krijgt en ze iets essentieels vergeten is in huis te halen? “Als het zo belangrijk is, dan staat het echt wel op mijn boodschappenlijstje. Dan vergeet ik dat niet.”

Ook andere Alphenaren van middelbare leeftijd die we deze vraag stellen lijken niet enthousiast. Zij zien het nut er niet van in. Anders is dat voor Alphenaren tussen de 18 en 30 jaar. Niet gek, want uit onderzoek blijkt dat met name de jonge doelgroep gebruikmaakt van deze snelle boodschappen bezorgservices. Jongere Alphenaren zijn een stuk enthousiaster dan de oudere generatie. “Het lijkt me perfect”, zegt Eline (29). “Ik merk dat ik vaak niet alle ingrediënten in de koelkast om een lekkere maaltijd te maken, dan zou een bestelling plaatsen via een flitsbezorger ideaal zijn.”

Daar sluit Kiram (24) zich bij aan. “Boodschappen doen vind ik eigenlijk zonde van mijn tijd. Ik besteed liever meer tijd aan dingen die ik belangrijk vind. Nu laat ik mijn boodschappen regelmatig thuisbezorgen door een supermarkt, maar ik zie zeker wel voordelen in flitsbezorgers. Als ik dan iets snel nodig heb of vergeten ben te kopen of bestellen, kan ik dat via zo’n service bestellen. Ik zou er zeker gebruik van maken!”Reacties