arrow_back

Jongeren en politiek Alphen: hoe bereiken die elkaar?


De ChristenUnie vraagt aan alle jongeren in de gemeente Alphen aan den Rijn: hoe willen jullie in contact komen en blijven met de Alphense politiek over onderwerpen die jullie belangrijk vinden? Nu en in de toekomst? 

Eind juni heeft de ChristenUniefractie een motie ingediend om de dialoog tussen Alphense politiek en Alphense jongeren een stuk serieuzer aan te pakken. Die motie is aangenomen. Begin september gaat de ChristenUnie daar als gemeenteraad over praten.

De ChristenUnie heeft nagedacht over makkelijke manieren van communiceren. Zoals input geven tijdens een gastles maatschappijleer of burgerschap. Polls via Insta. Maar wat vinden jullie leuk en handig? Liever een beetje los en mag iedereen meedoen? Moet het ook via een officiële jongerenraad, of is dat weer te veel gedoe en te moeilijk? 

Geef jouw reactie via: fractie@alphenaandenrijn.christenunie.nl

En waarom zou je dat doen?

Premier Rutte heeft namens het kabinet specifiek de jongeren, ook in onze gemeente, uitgedaagd om mee te denken over hoe we de (corona)samenleving nu en in de toekomst het beste kunnen inrichten. 

Gedrag van groepen wordt steeds meer in de gaten gehouden, op school of op je werk, maar ook thuis. De vraag is hoe we dat allemaal op een goede manier willen gaan organiseren in Alphen aan den Rijn. Daar hebben we de input van onze jongeren bij nodig. Niet eenmalig, maar in een blijvende dialoog. Jongeren zijn immers de volwassenen van de toekomst.



Reacties

Locatie