arrow_back

Jongeren kopen Alphense villa in het tv-programma Kinderen kopen een huis


Het is een rare gewaarwording, het kiezen van je nieuwe huis overlaten aan je kinderen. In het tv-programma Kinderen kopen een huis, kopen kinderen hun ideale familiehuis zonder hun ouders. Woensdagavond was te zien hoe vijf jongeren een woning in Alphen kochten voor maar liefst € 705.000.

Onder leiding van presentatrice Leonie ter Braak gaan kinderen, met behulp van een makelaar, op zoek naar hun droomhuis. In de aflevering bezichtigen zij drie huizen, om vervolgens een keuze te maken. Deze keer was het de beurt aan een samengesteld gezin, bestaande uit Kyra (14), Gabi (16), Armando (16), Rafi (17) en Angel (19). Zij kregen van hun ouders een bedrag mee van maar liefst € 700.000. Paul en Selene, die nog in Delft en Hoofddorp wonen, willen niets liever dan een groot huis voor het samengestelde gezin. Aan de jongeren de taak om het perfecte plekje te vinden.

Huizen bezichtigen

Makelaar Geert ging aan de slag met het wensenlijstje van de kinderen. Op basis daarvan werden drie huizen geselecteerd. Het eerste huis stond in Leiden. Met een vraagprijs van € 475.000 kon de woning op goede reacties van de kinderen rekenen. De tuin viel echter niet in de smaak en dus ging makelaar Geert verder op zoek naar het ideale plaatje. Vervolgens kwamen zij uit in Nieuwveen. Het huis met een vraagprijs van € 700.000 beviel wel, maar ze wilden toch liever het stadsgevoel ervaren. 

Tekst loopt door onder de afbeelding

woning kinderen kopen een huis 3.jpeg

Tot slot nam de makelaar de kinderen mee naar een heus modern stadskasteel. De vijf kinderen waren het met elkaar eens. ‘’Dit is het huis van ons dromen. Wat mooi, dit had ik niet verwacht.’’ Het kasteel, met een woonoppervlak van 240 vierkante meter, twee badkamers en zeven slaapkamers, viel dus in de smaak. 

Een heikel punt was dat de vraagprijs € 25.000 boven het budget lag. Maar makelaar Geert was niet voor een gat te vangen. Na een onderhandeling tussen de makelaar van het huis en de makelaar van het tv-programma, is de prijs uitgekomen op € 705.000. Daar gingen de kinderen, na € 5.000 extra van hun ouders, mee akkoord.

Het eindoordeel 

€ 705.000 is geen bedrag wat je zomaar uitgeeft. En je kan het stadskasteel moeilijk terugbrengen naar de winkel. Er heerste dus een gespannen sfeer. Zodra ouders Paul en Selene een blik op het huis wierpen, viel hun mond open van verbazing. ‘’Echt heel mooi. Dit is echt heel groot’’, zei Paul. ‘’Wat gaaf! Jullie hebben het heel goed gedaan’’, zei Selene tegen de kinderen.

woning kinderen kopen een huis 2.jpeg



Reacties