arrow_back

Kinderboerderij Bospark plaatst camera’s om overlast tegen te gaan


Stichting Alphense Kinderboerderijen plaatst camera’s bij de kinderboerderij in het Bospark. De afgelopen twee jaar ervaart de kinderboerderij veel hinder van overlast. Zo klimmen er mensen ’s nachts over de hekken en worden er dieren vrijgelaten. ‘’De dieren van de kinderboerderij zijn dit niet gewend en raken hier gestrest van.’’

In augustus dit jaar was het ook al raak. Toen klommen een paar meiden ’s avonds laat over het hek van de kinderboerderij om een TikTok-filmpje te maken. Maar dit is slechts een voorbeeld van de vele overlast die de kinderboerderij de afgelopen jaren te verduren heeft gehad.

‘’We wilden al veel eerder camera’s plaatsen, maar als je iets wil moet je wel eerst bekijken hoe je het uitvoert en of het mag’’, zegt Wim Roest, voorzitter van Stichting Alphense Kinderboerderijen. Ondertussen heeft de kinderboerderij in het Bospark toestemming gekregen vanuit de gemeente en hangen de eerste camera’s al.

De kinderboerderij financiert de camera’s door de Clubsupportactie van Rabobank Groene Hart Noord. ‘’We hebben ons ingeschreven met de camera’s als doel en ontvingen € 1.000.’’ De rest van de kosten komt uit de zak van de stichting zelf.



Reacties