arrow_back

Kinderraad neemt afscheid van Alphense gemeenteraad


Voor het begin van de raadsvergadering van donderdag 15 juli nam de kinderraad met een brief afscheid van de volwassen gemeenteraad. Marijse en Star lazen de brief voor namens de kinderburgemeester, de kinderwethouders en de kinderraadsleden.

Kinderburgemeester Elmehdi Sassa heeft zijn ambtsketen al overgedragen aan zijn opvolger Safae Ahannay. De nieuwe kinderraad zal na de zomervakantie aantreden. De ‘oude’ kinderraad heeft haar afscheidsbrief gedeeld met de Alphense gemeenteraad.

Marijse en Star lazen de brief voor aan de ‘echte’ raadsleden. Zij vertelden wat de kinderraad heeft gedaan, dat ze door corona een halfjaar langer waren aangebleven en wat er is gebeurd met ‘hun’ 10.000 euro. Ook lieten ze weten welke verbeterpunten de kinderraad voor hun opvolgers ziet.

Het beschikbare bedrag is uitgegeven aan groene bushokjes en bordjes bij afvalcontainers. Er konden zes bushokjes worden voorzien van een dak met groene plantjes. De kinderraad hoopt dat de volwassen raad besluit dat nu alle andere bushokjes ook een groen dak krijgen.
De bordjes bij de vuilcontainers moeten mensen bewust maken van afval op straat, zodat het afval ook echt in de container verdwijnt.

Er werden ook verbeterpunten meegegeven:

  • Scholen en kinderraadsleden beter helpen bij hun taken
  • In de kinderraadvergadering zorgen dat iedereen aan de beurt komt
  • De kinderwethouders niet koppelen aan een wethouder, omdat niet elke portefeuille past bij de interesse of bij wat er speelt

De nieuwe kinderraad wordt na de zomervakantie geïnstalleerd.Reacties