arrow_back

Koopwoningen in Ridderveld I krijgen warmtescan


De koopwoningen in Ridderveld I krijgen de komende maanden een warmtescan en een bijbehorend isolatierapport. Dat is in deze wijk interessant voor de bewoners, omdat de meeste koopwoningen voor 1975 zijn gebouwd. De gemeente krijgt hiervoor subsidie.

Het doel van de warmtescan en het isolatierapport is bewustwording. Onder meer daarom heeft de gemeente Alphen aan den Rijn ook niet gekozen voor een complete scan van de hele woning, maar voor een aanzienlijk goedkopere scan van de buitengevel als in de avond of nacht de buitentemperatuur onder de 5 graden Celsius is.

Aan deze scan zijn voor de eigenaren geen kosten verbonden. Door de coronamaatregelen is een aantal activiteiten in het kader van Rijksregeling Reductie Energiegebruik (RRE) vervallen. Daarom is er nog budget voor een grote activiteit waar veel mensen van profiteren.
De warmtescans in de wijk Ridderveld I bereiken ongeveer 2600 eigenaren van koopwoningen van voor 1975. Deze woningen zijn vaker minder goed geïsoleerd. Door de scan en het op maat gemaakte isolatierapport aan te bieden, samen met het gemeentelijk ondersteuningsaanbod, is er bewustwording én een concrete manier om direct te handelen.
Daarnaast krijgt de gemeente ook beter inzicht in hoe het met de woningisolatie in de oudere wijken is gesteld.

De warmtescans zijn zo grootschalig dat enkel het bedrijf Sobolt dit aanbiedt. Op basis van referenties van andere gemeenten hebben wethouder Schotanus en Van Zuylen vertrouwen in de kwaliteit van de scan.



Reacties