arrow_back

Landelijk NL-Alert testbericht op maandag 7 juni


Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Zo ervaar je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. 

Met het NL-Alert wil de overheid je waarschuwen en informeren over noodsituaties bij jou in de buurt. Je ontvangt het NL-Alert testbericht op je mobiele telefoon. Daarvoor moet je mobiel opgeladen zijn én aanstaan. Let wel op, mocht je oordopjes of een koptelefoon gebruiken, dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

Zo ontvang je een NL-Alert

NL-Alert ontvang je op je mobiele telefoon. Als je een NL-Alert binnenkrijgt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal berichtje. Je ziet het NL-Alert gelijk op het beginscherm van je mobiele telefoon. Om NL-Alert te ontvangen, moet je mobiel opgeladen zijn én aanstaan.

Voor het ontvangen van NL-Alert hoef je niets in te stellen op je mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem, je telefoonnummer blijft onbekend. Je ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is. Naast NL-Alert op je mobiel, zie je NL-Alert ook op steeds meer digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer en digitale reclameborden.



Reacties