arrow_back

Leefbaar en bereikbaar gebied rond de rivier Gouwe


De oplossing voor de verkeersproblematiek in het zuidelijk deel van de gemeente Alphen aan den Rijn bestaat niet. Wel zijn er mogelijkheden om de regio rondom de Gouwe beter bereikbaar te maken.

Voor 1 april 2020 moet er een pakket maatregelen op tafel liggen met structurele oplossingen voor een betere bereikbaarheid van de regio rond de rivier de Gouwe. Tegelijkertijd moeten er oplossingen komen voor een aantal knelpunten die de leefbaarheid nu ongunstig beïnvloeden. Bekende knelpunten in Alphen aan den Rijn zijn de Hefbrug in Boskoop en de provinciale weg dwars door Hazerswoude-Dorp.

Op dit moment liggen er 26 mogelijke maatregelen op tafel. De provincie Zuid-Holland is hierover al langer in gesprek met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Waddinxveen, het Hoogheemraadschap van Rijnland en Regio Midden-Holland.
De komende periode gaat de provincie tijdens werksessies in gesprek met ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden.

De gemeentebesturen moeten in het eerste kwartaal van 2020 hun oordeel geven over het uiteindelijke pakket aan maatregelen.



Reacties