arrow_back

Levenslang voor Willem Holleeder


Vandaag werd Willem Holleeder een levenslange gevangenisstraf opgelegd. In 2008 werd Alphenaar Remy H. veroordeeld tot 13,5 jaar gevangenisstraf omdat hij betrokken is geweest bij de moord op Thoma van der Bijl. De moord op Van der Bijl is één van de zes moorden waar Holleeder verantwoordelijk voor wordt gehouden omdat hij de opdracht heeft gegeven.    

Cor van Hout, Robert ter Haak, Willem Endstra, John Mieremet, Kees Houtman en Thomas van der Bijl zijn slachtoffers van Holleeder. Hij gaf andere de opdracht om de mannen om te leggen. Van der Bijl kwam in 2006 om toen hij werd neergeschoten in zijn kroeg in Amsterdam. Naast Remy H. is ook Dwight S. uit Zoetermeer toen aangehouden voor de moord op de kroegbaas. Hij heeft een gevangenisstraf van 12,5 jaar gekregen. Zij hebben 60.000 euro gekregen voor de moord op van der Bijl, zij verklaren dat ze niet wisten waarom van der Bijl dood moest.

Holleeder gaat wel in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter omdat hij nog steeds beweert dat hij niet schuldig is.

Holleeder zat in 2015 een tijdje vast in de PI in Alphen aan den Rijn. Dit was voor het Andes-proces, waarin hij slechts een bijrol speelde. Zijn zus Astrid beschrijft in haar boek hoe zij afluisterapparatuur mee naar binnen smokkelde om zo bewijs te verzamelen voor de politie. Dit bewijs heeft uiteindelijk een grote rol gespeeld in de zaak tegen Holleeder.

 



Reacties