arrow_back

Lichtjes in het Donker gaat dinsdag van start als Lichtjes in het Daglicht


Net als in 2020 zal ‘Lichtjes in het Donker’ dit jaar in aangepaste vorm plaatsvinden. Alphenaren zijn welkom op de Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn voor een bezoek aan ‘Lichtjes in het Daglicht’ van dinsdag 2 t/m zondag 7 november, van zonsopgang tot zonsondergang, om een dierbare overledene te herdenken.

Ook als een overledene niet is begraven op de Oosterbegraafplaats kun je deel uitmaken van deze herdenking. Er zijn verschillende mogelijkheden om iemand te herdenken.

Overledenen herdenken

Naast het aansteken van een kaarsje, vind je er een rode brievenbus voor het versturen van hemelpost, je kan een bloem steken in het bloemenhart en gedichten lezen of schrijven bij de gedichtenwaslijn. Er zal een keet staan waar je wat kan drinken, waar je bij slecht weer kan schrijven of een praatje kan maken. Je kan ook mee breien aan ‘de sjaal van verbinding’. Deze sjaal krijgt later een symbolisch plekje op de begraafplaats. Op zaterdag is er een speciale activiteit voor kinderen tussen 14:00 en 16:00 uur.

Dit jaar deelt de organisatie kaarsenzakken en kaarsen uit die ze van Samenloop voor Hoop heeft gekregen. Deze kan je een plekje onder de beukenboom geven of bij een bestaand graf zetten.

Herinnering in Beeld

Tijdens de week van Lichtjes in het Daglicht worden op hun website portretten getoond van overleden dierbaren. Deze foto’s zijn ingezonden door nabestaanden. De foto's komen voorbij in een presentatie met mooie en rustige achtergrondmuziek. Wil je ook een foto toevoegen aan Herinnering in Beeld? Mail de foto (met hoge kwaliteit) met naam en datums naar info@lichtjesinhetdonker.nl.



Reacties