arrow_back

Maarten van der Weijden opent Zwem4daagse in het bijzijn van Alphense basisscholen


Maandagochtend heeft Maarten van der Weijden in zwembad AquaRijn samen met leerlingen van basisschool De Windroos, kinderburgemeester Safae en haar klas van de Hobbitburcht gezwommen. De komst van Van der Weijden was de officiële aftrap van de Zwem4daagse bij de Alphense zwembaden. 

De zwem4daagse is een landelijk evenement waarbij geld wordt opgehaald voor een goed doel; dit jaar de Maarten van der Weijden foundation. Met zijn stichting hoopt Van der Weijden het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. De voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen bij het openwaterzwemmen, zal zwembaden in heel Nederland bezoeken om mee te zwemmen. 

Vier dagen lang zwemmen scholen uit Alphen aan den Rijn in zwembad AquaRijn, waarmee ze zoveel mogelijk geld proberen te halen voor de Maarten van der Weijden foundation. Maandagochtend was Van der Weijden in het Alphense zwembad AquaRijn, waar hij op de fiets heen kwam. Bij aankomst werd hij feestelijk onthaald door de leerlingen. Uiteraard was er ook ruimte voor een meet en greet. 

Tekst loopt door onder de foto's 

AquaRijn maakt er de hele week een feestje van en nodigt klassen van harte uit om in die week banen te zwemmen. Scholen kunnen met de leerlingen zelf via sponsoring zoveel mogelijk geld ophalen.

Volgende week gaat op 20 september de Zwem4daagse van start voor overige gasten. Tijdens de Zwem4daagse zwem je vier avonden achter elkaar banen. Deelnemers kunnen tickets kopen bij de kassa van zwembad De Hoorn. Deelnemen voor volwassenen kost € 12,50, kinderen zwemmen voor € 6,50.



Reacties

Locatie