arrow_back

Max blijft de komende jaren in pand Olympiaweg


Stichting Max is voorlopig van de perikelen rond de huisvesting af. Het pand aan de Olympiaweg stond op de nominatie om te worden gesloopt, omdat hier het nieuwe Ashram College zou komen. Deze verhuizing gaat echter niet door.

Max strijdt al jaren om in het pand aan de Olympiaweg te mogen blijven. De voormalige jeugdsoos Madonna is uitermate geschikt voor de activiteiten van Max, onder meer tienerfeesten en kleinschalige popconcerten. Het pand is echter oud en enigszins vervallen. Er werd niets meer aan gedaan, omdat de nieuwbouw van het Ashram College hier zou komen.

Nu het Ashram aan het Marsdiep blijft, is de weg vrij voor Max om langer aan de Olympiaweg te blijven. "Het wordt geen antikraak, maar wel ongeveer zoiets", aldus wethouder Han de Jager. "De urgentie om een nieuw onderkomen te zoeken, is nu van de baan. Er moet nu door Max aan een programma worden gewerkt dat past bij de nieuwe Cultuurvisie."
Er wordt met de gemeente ook een langer lopende huurafspraak gemaakt en er wordt zelfs gekeken naar renovatie van het pand aan de Olympiaweg. Voorzitter Sander de Nie van Stichting Max is donderdagavond 6 juni op de hoogte gesteld. 



Reacties