arrow_back

Meepraten over nieuwe kunst- en cultuurvisie


Kunst en cultuur is in de gemeente Alphen aan den Rijn een ondergeschoven kindje. Dat is geen onderbuikgevoel, maar dat wordt met cijfers aangetoond in de nieuwe cultuurvisie. Om het beleid rond kunst en cultuur op niveau te brengen, introduceert wethouder Erik van Zuylen het concept van de Kunst- en Cultuurvisie 2021-2030. En, iedereen mag meepraten.

Na de slechte ontvangst van de eerste poging ligt er nu een concept voor een nieuwe versie. De Cultuurvisie 2019 van wethouder Leo Maat werd door de gemeenteraad teruggestuurd naar de tekentafel. Om eenzelfde debacle te voorkomen, legt wethouder Van Zuylen de nieuwe Cultuurvisie 2021-2030 voor  aan iedereen die het concept wil lezen en wil meedenken.

In deze tweede, ultieme, poging worden de huidige situatie en de gewenste naast elkaar gelegd. Wat hebben we nu en wat willen we straks hebben? In de visie spelen zowel kunstenaars en culturele instellingen als openstaan voor alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn een rol.

Opgeven om mee te denken
In 32 pagina’s wordt geschetst welke visie de gemeente de komende tien jaar op kunst en cultuur heeft. Omdat het een concept is, is er ruimte voor aanvullingen en wijzigingen. Daarom kan elke inwoner op de visie reageren via cultuurvisie@alphenaandenrijn.nl. Dit kan van 15 april tot en met 7 mei.
Op 28 mei wordt een digitale bijeenkomst gehouden. Deze begint om 20.00 uur. Opgeven kan eveneens via cultuurvisie@alphenaandenrijn.nl.



Reacties