arrow_back

Meer geld naar verschillende Alphense evenementen


Naar het evenementenbeleid van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn gaat dit jaar meer budget om te verdelen. Hiervan stond een deel al vast. Dinsdag 15 mei maakte wethouder Gerard van As bekend waar nu 16.500 euro extra aan wordt uitgegeven.

In het nieuwe coalitieprogramma staat dat het evenementenbeleid beter moet en dat er meer geld moet gaan naar 'de lol van de samenleving'. Het totale budget voor 2018 is 148.440 euro. Hiervan is eerder 110.125 euro toegewezen. Nu heeft het college besloten dat een bedrag van in totaal 16.500 euro over een aantal aanvragers wordt verdeeld. Voor 2018 is er een bedrag van 21.815 euro 'over' om aan evenementen te besteden die dit jaar nog met een aanvraag komen.

De 16.500 euro is over zes evenementen verdeeld. Er gaat 1500 euro naar de jaarmarkt in Hazerswoude-Dorp, 2000 euro naar de Alphense Gondelvaart en 3000 euro naar het Sama Sama Festival in de Molukse wijk. Naar Holygreen Festival gaat eveneens 3000 euro. Dit is een nieuw evenement specifiek gericht op jongeren. Deze doelgroep is niet rijkelijk bedeeld met de evenementen vandaar dat dit een kans krijgt. De Veteranendag wordt anders opgezet en zij krijgt 2000 euro voor het evenement dat voortaan aan het einde van het jaar wordt gehouden.

Een pijnpuntje is Plantarium by Night. Er wordt 5000 euro voor uitgetrokken. Het geld gaat echter naar representatie van het gemeentebestuur. "Daar is nu geen voorziening voor", legt wethouder Van As uit. "Dat is wel gebruikelijk bij andere gemeenten. We gaan dat veranderen, maar voor nu hebben we dit als oplossing gekozen." Voor de 5000 euro is de gemeente gastheer voor haar eigen genodigden. Tijdens de vorige editie waren dat de groenvrijwilligers van Alphen aan den Rijn.

Foto: een van de gelukkige subsidieontvangers is de Gondelvaart.



Reacties