arrow_back

Megajacht Project 817 vaart door de Rijn


Eerder dit jaar werd Project 817 te water gelaten rondom Kaageiland. Donderdagochtend vaart het jacht van jachtbouwer Feadship van Lent door de Rijn. Het jacht is eigenlijk niet te missen, want het is maar liefst 94 meter lang.

Alphenaren kunnen deze ochtend weer genieten van een megajacht dat door de Rijn vaart. Het 94 meter lange jacht heeft een parelmoer witte coating. Binnen is het schip voorzien van automatische schuifdeuren. Door de hybride aandrijflijn kan het jacht met een snelheid van twaalf knopen varen.

Het schip is klimaatvriendelijk. Alle uitstoot wordt automatisch weg gefilterd door een ingebouwde katalysator. Als het jacht in dieselmodus vaart, kan het een snelheid van twintig knopen behalen. Aan boord van het schip wordt het afval verwerkt en warmte wordt vastgehouden voor hergebruik. Ook is er een duurzaam airconditioningsysteem ingebouwd.

Heb je het jacht gemist? Of wil je nog even nagenieten? Check dan onderstaande dronebeelden!

Voordat het jacht getransporteerd kon worden via het water, lag het een dag op het Braassemermeer. Het jacht is 94 meter lang, 14 meter breed en 3,9 meter diep. Hiermee is het een van de langere jachten die onder andere via Alphen en Boskoop vaart. En dat betekent passen en meten. Het transport van het jacht wordt over meerdere dagen verspreid om dit in goede banen te leiden.

Eerder deze week voer het jacht Somnium al door de Rijn. Gemist? Klik dan hier voor de dronebeelden.



Reacties