arrow_back

Met deze beelden van Alphense festivals kom jij Blue Monday door


Het is vandaag Blue Monday. Volgens psycholoog Cliff Arnall is dit om verschillende redenen de meest deprimerende dag van het jaar. Om deze maandag wat leuker te maken zijn wij de archieven ingedoken voor mooie beelden van eerdere edities van Alphense festivals.

Het fenomeen Blue Monday is in 2005 in het leven geroepen door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij stelt dat de derde maandag van januari om verschillende redenen de meest depressieve dag van het jaar is. Dat dit echt zo is wordt door veel andere wetenschappers in twijfel getrokken, maar toch wordt er sindsdien elk jaar stilgestaan bij Blue Monday.

Mocht je vandaag in een dipje zitten, bekijk dan eens onderstaande fotoreportages van Alphense festivals. Extra leuk om op terug te blikken nu de overgrote meerderheid van de festivals afgelopen jaar niet door konden gaan door het coronavirus. Laat dit jouw feestelijke moment van de dag zijn!

Bevrijdingsfestival

In 2017 stond onder meer Kenny B op het podium van het Alphens Bevrijdingsfestival. Ook The Timers, Van Beukenstein, Soul Train en DJ Taluco waren van de partij om van de tweede editie van het Alphens bevrijdingsfestival een feestje van te maken. Het festival begon ’s middags en ging door tot ongeveer 23:00 uur. Er kwamen tijdens deze editie verspreid over de hele dag zo’n 5000 mensen op het festival af.  

Zomerspektakel aan het Meer

Het Zomerspektakel aan het Meer is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot en geliefd festival onder Alphenaren. De vrijdagavond van het Zomerspektakel aan het Meer staat traditiegetrouw in het teken van topartiesten. Tijdens de editie in 2019, die de boeken in ging als ‘stormachtig’, mocht zelfs de regen mocht de pret niet drukken. Met gratis poncho’s voor de bezoekers werd er een goed feestje gevierd. De andere dagen waren ook een groot succes. Verspreid over drie dagen waren er zo’n 60.000 man op het festival te vinden.

Wet ’n Wild Beachfestival

In 2019 was de editie van het Wet ’n Wild Beachfestival compleet uitverkocht. Met een opkomst van ruim 20 artiesten en 6500 bezoekers was het de grootste editie ooit. Ook in 2018 was het een succes. Toen stonden grote namen als Ronnie Flex, Broederliefde, La Fuente, Freddy Moreira en Erick E. op het podium.

Straatfeest Jaarmarkt

Tijdens de laatste editie van het straatfeest in 2019, op de dag van de Jaarmarkt, kwamen diverse artiesten langs om een feestje te bouwen op het Rijnplein. Onder andere Barry Badpak was op het podium te vinden, de act die door de hit ‘Waar ga je heen met je kamelenteen?’ niet meer weg te denken is uit de feest-scene. Ook de Hermes House Band en het Feestteam waren van de partij om er een feestje van te maken. De afsluiter van de avond werd verzorgd door Wolter Kroes.

Alphense Oktoberfeesten

Traditiegetrouw vindt in oktober het Oktoberfest plaats. Ook in Alphen is dit evenement een aantal jaar geleden over komen waaien. Liters bier worden achterover geslagen en festivalgangers zijn grotendeels gekleed in lederhosen en dirndls. Op het podium stonden de afgelopen jaren grote namen als Snollebollekes, Gerard Joling, Danny de Munk, Marco Kraats en Helemaal Top.



Reacties